Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi (AYEUM) Platformu Aboneliği

02 Ocak 2020, Perşembe 531

Kütüphanemiz, Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi (AYEUM)  eğitim platformuna, 31 Aralık 2020 tarihine kadar abonelik  gerçekleştirmiştir.

Platform Hakkında : Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi  (AYEUM) ; sosyal, fen, sağlık ve eğitim bilimlerinde kullanılan; nitel, nicel ve karma araştırma yöntemleri ile ilgili araştırmacılara yönelik online/interaktif eğitimlerin sunulduğu bir platformdur. Platformda ayrıca; SPSS, AMOS uygulamaları, ENDNOTE, NVIVO, CMA, MAXQDA, Mendeley, Citavi, Zotero vb. yazılımlarla ilgili eğitimler de yer almaktadır. Platformda, 40’dan fazla online eğitim bulunmakta ve her bir eğitim en az doktora derecesine sahip yerli ve yabancı öğretim üyeleri tarafından verilmektedir.

Platforma Giriş : Üniversitemiz personel ve öğrencileri, sadece "artvin.edu.tr" veya "ogrenci.artvin.edu.tr"  uzantılı kurumsal e-posta adresleri ile platformun “üye ol” modülünde yer alan üyelik formunu bir defaya mahsus olarak  doldurarak, girmiş oldukları kurumsal e-posta adreslerine otomatik olarak  gelen doğrulama kodunu onayladıktan sonra belirlemiş oldukları şifre ile platforma (kurum içinden veya kurum dışından) giriş  yapabilirler. Platforma, kütüphane web sayfamızda yer alan "Online Veritabanları" menüsünden ulaşabilirsiniz. Henüz kurumsal e-posta adresi olmayan üniversitemiz öğrencileri https://selfservis.artvin.edu.tr/service/accountrequest/student/ adresinden kurumsal e-posta adresi başvurusu yapabilirler.