İdealonline Türkçe Veritabanı Erişimi

10 Ocak 2019, Perşembe 182

idealonline ile ilgili görsel sonucu

İdealonline Veritabanı üniversitemize açılmıştır.

Erişim bağlantısı: http://www.idealonline.com.tr/ veya kütüphane web sayfası online veritabanları alanından erişebilirsiniz.

"İdealonline”, Popüler-Akademik Süreli Yayın, Tıp ve Din Bilimleri alan kitapları, Sempozyum&Kongre Bildirileri ve diğer bilgi kaynaklarını bir platform altında toplayan, kapsamlı bilgiye Türkçe kaynaklarda da ulaşılmasını sağlayan ve bunları okuyucuların hizmetine sunan veri tabanıdır. İdealonline içerisinde Türk Dünyasının önde gelen dergileri de yer almaktadır. Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Başkortsan, Kırım, Karaçay-Malkar gibi Türki Cumhuriyetler tarafından yayınlanan bu dergiler, ilk kez “İdealonline Süreli Yayın Veri Tabanı” aracılığı ile Türkiye’deki Üniversite kütüphanelerinin erişimine açılmıştır. Üniversite kütüphaneleri tarafından aktif olarak kullanılan İdealonline, yayınların araştırmacılara ulaşması için etkili bir veritabanıdır. İçerisindeki gelişmiş arama motorları ile ilgili alana direk erişim sağlayan İdealonline EDS ve Summon gibi uluslararası arama motorlarında da taranmaktadır. Sistem içerisindeki “Kütüphanem”, “Duyuru Kaydı” ve “Bildirim Al” özellikleri ile yayın takibini en kolay hâle getirmekle birlikle, geniş filtreleme özelliğiyle de ilgili alana erişimi hızlandırmaktadır.

İdealonline güncel içerik bilgileri:
• 635+ Süreli Yayın
• 10.000+ Dergi Sayısı
• 80.000+ Tam Metin Makale

İdealonline içerisinde 5 ayrı veri tabanı vardır:

• Akademik Dergiler
  • Popüler Dergiler
  • İdeal Tıp Kitapları
  • Konferans & Armağanlar
  • Din Bilimleri

Tel: 04662151021  Dahili Tel: 4500 e-mail: library@artvin.edu.tr / muhammetkizil@artvin.edu.tr