İntihal.net Erişime Açılmıştır

12 Temmuz 2021, Pazartesi 63

Akademik çalışmalarda benzerlik tespiti yapmak için Türkiye'de üretilmiş olan  Akademik İntihal (www.intihal.net) programı EKUAL kapsamında kullanıcılarımızın erişimine açılmıştır. Daha önce deneme erişimi sürecinde tanımlaması yapılmış olan kullanıcılar şimdiden aktif hale getirilmiştir.

Hakkında :Akademik İntihal (www.intihal.net), akademik çalışmalardaki benzerlik oranını tespit etmek için Türkiye’de üretilmiş yerli bir programdır. Birçok intihal tipini tespit etmek için özelleşmiş, internet tabanlı bir benzerlik tespit ve raporlama yazılımıdır. intihal.net ile çalışmanızın özgünlük testini  3 adımda gerçekleştirebilirsiniz. İntihal.net farklı dosya formatlarını desteklemektedir. Programa üye olan kurumlar hem doküman tipi hem de doküman sayısı bakımından hiçbir sınırlandırma olmadan sistemden faydalanabilirler.

İntihal.net herhangi bir kullanıcı sayısı veya tarama sayısı sınırı olmadan kullanılabilir. İntihal.net’de doküman tipi sınırlaması olmaksızın öğrenci ödevi, yüksek lisans tezi, doktora tezi veya makale/bildiri taraması yapılabilir. Belgenizin otomatik olarak depoya eklenmesi problemini yaşamadan rahatlıkla benzerlik testi yapabilirsiniz. intihal.net’de sınıf mantığı klasör sistemi üzerine kuruludur. Akademisyen hesabında, öğrenci ödevleri için kolaylıkla sınıf oluşturabilir ya da bir sınıf oluşturma zorunluluğu olmadan kişisel dokümanınızı test edebilirsiniz. Öğrencilerin ödevlerini yüklemesi için oluşturduğunuz sınıfın klasör kodunu bilmesi yeterlidir.

Erişim : Programı kullanmak isteyen araştırmacılarımız,  http://intihal.net adresinde yer alan BİREYSEL KAYIT bölümünden  "kurumsal e-posta adresi" ile  kayıt yaparak kendi hesabını oluşturabilir, kütüphanemizin bu kaydı sistem üzerinden onaylamasının   ardından  programa giriş yapabilirler.

Kullanım Kılavuzu

Tel: 04662151021  Dahili Tel: 45 00 mail: library@artvin.edu.tr / muhammetkizil@artvin.edu.tr