SOBİAD Veritabanı Erişimi

25 Ocak 2019, Cuma 300

Tüm akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin hizmetine açılmış olan veritabanına  kütüphane web sayfası online veritabanlarısayfasından veya alttaki bağlantı adresinden erişilebilir.

Erişim linki: http://www.sobiad.com

Sobiad Atıf Dizini Hakkında: Sobiad, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri , Sağlık Bilimleri alanlarında yayınlanan toplamda 1132 derginin indekslendiği,atıflarının bulunduğu bir veri tabanıdır ve aynı zamanda Türkiye merkezli en çok sosyal bilimler makalesinin bulunduğu milli bir indekstir.

*  1132 adet dergi bulunmaktadır.

*  296.079 adet makale bulunmaktadır.

*  6.016.175 adet atıf bulunmaktadır.

*  dergi,makale ve atıf sayıları gün geçtikçe artmaktadır.

Basit bir arayüzü hedefleyerek kullanıcıların atıflarını bulmasına olanak sağlayacak yardımcı araçlar sunmaktadır:

*  Arama sonuçlarında yıllara göre sıralama seçeneği mevcuttur.

*  Her makale için yazar,özet,sayı,yıl,tür gibi bilgiler arama sonucundan makaleye tıklanarak erişilebilir, makaleler indirilebilir.

*  Bulunan sonuçlar kolayca yazdırılabilir, yazdırma öncesi düzenlenebilir.

*  www.sobiad.com mobil cihaz uyumlu bir hizmettir.

Muhammet KIZIL

Tel: 04662151021  Dahili Tel: 45 00 mail: library@artvin.edu.tr / muhammetkizil@artvin.edu.tr