24 Mayıs 2022, Salı 147

Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi tarafından düzenlenen “DÖRDÜNCÜ SANAYİ DEVRİMİ DÖNEMİNDE AKADEMİK KÜTÜPHANELERİN FAALİYET HEDEFLERİ (Türkiye Tecrübesi)” ana başlığındaki toplantıda Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanımız Muhammet KIZIL "Ankos Kapsamında Elektronik Bilgi Kaynakları Abonelik Süreçleri (Türkiye ve KKTC)" başlığında Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde üniversiteler, kamu kuruluşları, Millet Kütüphanesi, Milli Kütüphane, Tübitak, TBMM, Sayıştay, bakanlıklar, Tübitak, Aselsan, Havelsan, Tübitak MAM, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi,  TÜBİTAK-BİLGEM, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu, TÜBİTAK-SAGE, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, T.C. Cumhurbaskanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı gibi kuruluşların elektronik bilgi kaynaklarını sağlama süreçleri ile ilgili olarak yapmış oldukları  çalışmaları içeren sunumunu gerçekleştirmiştir.

Ana konular:

• Dijital dünyada yeni kütüphane hizmeti
  • Kütüphane pazarlaması ve halkla ilişkiler organizasyonunda yeni trendler
  • Üniversite kütüphanelerinde kullanılan veri tabanları ve verimliliği
  • Akıllı kütüphane için etkili yazılım
  • BigData ve kütüphane çalışmalarında kullanımı
  • Yapay zeka ve akıllı kütüphaneler
  • Yerel ve uluslararası kütüphaneler arasında kütüphaneler arası ödünç verme
  • Kütüphanelerin faaliyetlerinde sosyal medya trendi
  • Kütüphane kaynaklarına açık erişim ve telif hakkı sorunları

Program İçeriği (PDF Formatı)

Tarih: 23.05.2022