EndNote yazılımına ait Manuscript Matcher (dergi eşleştirme) özelliği, Web of Science'ın tüm içerik ve kapsamından yararlanarak, size makalenizi yayımlamak için en uygun dergileri önermektedir. Manuscript Matcher özelliğini kullanabilmek için Web of Science veri tabanı arayüzünden oturum açabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız...
TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin ve DergiPark gibi akademik yayıncılıkla ilgili akademik dizin ve akademik yayın platformlarınca kaynak gösterme biçimlerinden biri olarak sistem entegrasyonu yapılmış; Web of Science/Clarivate Analytics EndNote, ProQuest RefWorks, Zotero ve Mendeley gibi dünya çapında kullanılan atıf ve kaynakça düzenleme programlarına uygun şablonları hazırlanıp ücretsiz olarak kullanıma sunulmuş ilk ve tek yerli kaynak gösterme sistemidir.
Mendeley, araştırmalarınızı organize etmenize, aynı alanda çalışan diğer araştırmacılarla işbirliği yapmanıza ve yeni araştırmaları keşfetmenize olanak tanıyan referans yönetim aracı ve akademik sosyal ağdır. (www.mendeley.com adresi üzerinden hesap oluşturduktan sonra programı indirebilirsiniz)
Belirli bir dergiyi veya yayıncıyı bu web sayfasından tarayarak, her bir yayıncıya ait telif hakları anlaşmalarına ve yazar haklarına ait bilgilere erişebilirsiniz.
TÜBİTAK ULAKBİM tarafından Eylül 2013 tarihinden itibaren yürütülmeye başlanan DergiPark Projesi ile ulusal akademik dergilerin kalitesini ve uluslararası etkisini artırmak amacıyla elektronik ortamda bir dergi yönetim sistemi kurulmuş ve dergi barındırma hizmeti verilmeye başlanmıştır.
ULAKBİM tarafından oluşturulmakta olan TR Dizin; Sağlık Bilimleri (Tıp), Mühendislik ve Temel Bilimler, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Yaşam Bilimleri ve Hukuk olmak üzere beş ayrı temel konu alanındadır.TR Dizin’in içeriğini oluşturan ulusal bilimsel dergiler, ULAKBİM TR Dizin uzmanları ile ilgili konu alanlarındaki uzman ve akademisyenlerden oluşan komiteler tarafından Dergi Değerlendirme Kriterlerine bağlı olarak belirlenmektedir.
AuthorMapper, yazarların harita üzerinde bulundukları yerleri göstererek bilimsel araştırmaların yönlendirici haritasını çıkarmaya çalışan ücretsiz kullanıma sunulan online bir kaynaktır. Bu kaynak ile kendi alanınızda çalışan diğer uzmanları bulabailir, çalışmanızla ilgili bilimsel araştırmaları görebilirsiniz.